Опасният нов щам на коронавируса, открит във Великобритания още през

...
 Опасният нов щам на коронавируса, открит във Великобритания още през
Коментари Харесай

Заради новия щам на К-19: Европа затваря граници

 

Опасният нов вариант на ковид, открит във Англия още през септември, тези дни закупи нова заостреност и паникьоса цяла Европа. Официално той се назовава N150Y, а до момента инфектирани с него са към хиляда души.

Учените допускат, че N150Y нито е по-смъртоносен, нито основава повече затруднения, само че е по-заразен – по някои информации се хваща към 70 % по-лесно. Как реагира на имунизацията, още никой не е споделил.

Министрът на опазването на здравето на Острова Мат Хенкок съобщи, че пандемията с новия вариант е излязла отвън надзор и би трябвало да се наложат нови ограничавания.

Хенкок укори британците, че всеобщо си пътуват незавасимо от наложението от премиера Борис Джонсън драконовски карантинни ограничения. Той предизвести, че тези, които се тълпят на гари и летища работят изцяло безконтролно и са провалили проектите за разхлабване на ограниченията преди Коледа.

Повече от 16 милиона британци в този момент са в цялостен локдаун, а най-вероятно държавното управление ще усили периода до момента в който имунизацията не даде резултати.

В зоните за оптимални ограничавания са освен пъбове, заведения за хранене и магазини, само че и фризьарски салони и спортни зали, както и предприятията. Икономическият удар върху кралството ще е нечовечен, само че управляващите в този момент поставят здравето преди всичко.

Колкото и управляващите да призоваваха жителите да не пътуват по време на пандемията, новият вариант към този момент плъзна по други страни. Появи се в Дания и Нидерландия, Австралия и ЮАР. Нидерландия към този момент разгласи, че в околните дни ще стартира взаимни научни опити с други страни от Европейски Съюз за проучване на новия вариант, а в това време затвори границите с Англия до 1 януари.

Очаква се това да създадат и доста други страни от Съюза. Премиерът на Белгия съобщи, че в околните 24 часа се хлопват както въздушните граници, по този начин и железопътните пътища – белгийците водят сега договаряния с Франция какво ще се случва с транспортите под Ламанша.

Външният министър на Италия Луиджи ди Майо съобщи, че италианците също възнамеряват да прекратят полети в Обединеното кралство. Подобни планове показаха и управляващите в Австрия, Испания и Израел. Канцлерът Ангела Меркел дори стигна по-далече и съобщи, че може да изиска да се затворят летищата на цяла Европа за полети от и към Англия.

България разгласи, че постанова 15-дневна карантина на всички, които идват от Острова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР